Novice 2023

V torek 26.12.2023 je bila Regata ob dnevu enotnosti in samostojnosti 2023 Video, Slike na povezavi

VETER V JADRA Z ROJAKI, Koncert, 26.11.2023 v dvorani kulturnega doma na Črnučah ob 18.uri.

Vse pohvale nastopajočim, sodelujočim, podpornikom teh simpatičnih sodelovanj, ki so se med Križem pri Trstu in Črnučami v tolikih letih stkale tako močne vezi, da je veselje, ko se ponovno srečamo.

Ali v Križu, Črnučah ali pa kje drugje. Športno, kulturno ali pa kar tako, vedno je veselo in dobrovoljno. Vse skupaj je rezultat spoštovanja, zaupanja in iz tega se razvije dobro sodelovanje.

Na koncu smo vsi skupaj zapeli himno Vstajenje Primorske.

Zahvala vsem.

Na povezavi so slike.

Video celotnega koncerta

VETER V JADRA Z ROJAKI, Naj športnik Črnuč 2023, 22.11.2023 v dvorani kulturnega doma na Črnučah ob 18.uri.

Letošnja izbira je bila po eni strani težka, po drugi pa mogoče ne. Če imaš veliko predlogov je gotovo dobro kar kaže na množičnost in konkurenco. Vendar je pa težko potem izbirati, saj imamo opravka z različnimi panogami športa, ki se težko neposredno primerjajo med sabo. Vsak šport ima svojo posebnost, specifiko, pa vendar je vsem skupno to, da so potrebne ure in ure treningov, potovanj in tekmovanj, znoja in odrekanja ter tudi žuljev in bolečin.

Vendar se vse to hitro pozabi v trenutku, ko dosežeš gol, koš, as, najhitrejši čas, dober met, ali ujameš pravi veter, narediš popolno pirueto ali skok, ko te adrenalin napolni in osreči, da se počutiš kot, da si na vrhu sveta.
So trenutki veselja, pa tudi žalosti, solz in porazov, ki te naredijo še močnejšega in odločnejšega in pripravljenega na življenje in temu služi šport.

Zato starši, spodbujajte svoje otroke, da se vključijo v šport in da v njem vztrajajo kakor dolgo se da, saj si bodo na takšen način najlažje pridobili samozavest, dvignili samopodobo in se oblikovali v dobre ljudi.
Tudi trenerje pozivam, da po svojih najboljših strokovnih in človeških zmožnostih skrbite in dajte mladim vzor in znanje, da se bodo znašli tako na športnih terenih, kot predvsem v življenju.

Seznam nastopajočih in nagrajencev, na povezavi

Naj ekipa Črnuč , OK Črnuče mladinci

Ostale slike

VETER V JADRA Z ROJAKI Martinova regata 2023 Optimist, Izola 10.-12. November 2023

Člani ekipe optimist s trenerjem Zvonkom so se udeležili Martinove regate. V petek so odjadrali en plov, ker Eol (bog vetra) ni bil radodaren do otrok željnih jadranja. V soboto sploh ni bilo nobenega plova, čeprav so organizatorji poizkušali, toda ni bilo dovolj sape. Po regati v soboto je bila martinova pojedina s katero so nas organizatorji v JK Burja pogostili. Šele v nedeljo se je vreme usmililo in namenilo 130 jadralcem še en plov. Skupaj sta za tekmovanje štela dva plova.

VETER V JADRA Z ROJAKI Regata Halloween in Državno prvenstvo Optimist Portorož 20.-22.Oktober 2023

Prvi in drugi dan;
Pogoji za jadranje odlični;
Petek, plov 1, 2 in 3.
Veter: JV od 16 do 27 Knt, temperatura 22°C
Regatno polje med Bernardinom in Sečo.
Na vodi Eva, Ilija in Erik.
Plove sta dokončala Erik in Ilija, Eva pa zgrešila vrata na regatnem polju.
Erik je imel smolo, pri pristajanju se mu je zataknil za gumenjak, ki je vlekel
drugega optimista in prevrnil Erika, ki se mu je polomila jamborna klop.
Tako je žal ostal brez jadrnice in nadaljnjega tekmovanja.
Danes, sobota, je debitiral Rookie Jaroslav, opravil dva plova, eden dns.
Eva in Ilija sta tekmovala vsak v svoji skupini.
Eva je dosegla svoj prvi rezultat na DP OPT. Ilija pa je s polovičnim uspehom zaključil dva plova.
Jutri tekmujejo vsi trije. Eva in Ilija v skupini BRONZE, Jaroslav pa v skupini Rookie OPT.
V veselje je bilo sodelovati z rojaki iz SV BARCOLA GRIGNANO, YC Sirena, ter jadralci SNPJ.
Povezava na rezultate;
https://www.racingrulesofsailing.org/documents/7348/event

3. DAN;
Pogoji za jadranje odlični;
NEDELJA,
Izveden je bil le en plov za skupino BRONZE, ter skupino ROOKIE.
Veter: JV od 6 do 9 Knt, temperatura 22°C
Regatno polje med Bernardinom in Sečo.
Na žalost so naši jadralci odjadrali le en plov, ker je veter v nadaljevanju
močno popustil. Ne glede na to, pa smo bili zelo zadovoljni, Ilija je prijadral
na 4. mesto, Eva je bila 24, Jaroslav pa je prijadral v skupini ROOKIE na 7. mesto.
Rezultati so dostopni v linku;
https://www.klub-pirat.si/dogodki/halloween-regatta-2023

Povezava na slike

VETER V JADRA Z ROJAKI Regata Prvo jadro Maribora 30.09. in 01.10.2023, Bresternica

Poročilo o Regati za Prvo jadro Maribora, ki se je na Bresterniškem jezeru odvijala 30.09. in 01.10.2023.
Na Bresterniškem akumulacijskem jezeru je 30. septembra in 1. oktobra potekala tradicionalna jesenska regata za Prvo jadro Maribora. Ta je že zadnjih nekaj let organizirana za jadrnice razreda optimist in po hendikep sistemu Portsmouth Yardstick za vse ostale jadrnice.
Pogoji so bili, za lokalne razmere, odlični. V soboto dopoldne je regatni odbor izpeljal dva plova po precej konstantnem zahodnem vetru, ki je občasno dosegal tudi 10 vozlov. Veter je žal zgodaj popoldan ponehal, jadralci pa so preostanek dneva preživeli v čakanju in ga zaključili s piknikom.
V nedeljo je čez regatno polje zapihal nekoliko manj konstanten vzhodni veter podobne jakosti kot v soboto. Jadralci so do 15:30 zaključili še tri plove in jih tako končali pet od predvidenih šestih.
Na Dravi se je tokrat zbralo 29 jadrnic iz petih klubov.
V razredu optimist so se najbolje odrezali mladi Ptujčani, člani BD Ranca, ki so zasedli prva tri mesta. Zmagal je Ivo Kancler pred Oto Brino Podlesnik in Maretom Kanclerjem. Ptujski trojici je na četrtem mestu sledila domačinka iz BD Sidro Mia Pogačar.
V hendikep sistemu Yardstick je sprva najbolje kazalo Stojanu Skalicky (JK Skipper), ki zmagal v treh plovih od petih, v enem je odstopil, v zadnjem pa zardi tehničnih težav sploh ni zajadral. Zmagovalec je postal Damjan Švajncer Butinar na jadrnici europa pred Davidom in Katjo Mišič na 470 in Lovrom Pogačarjem na ILCA 4. Celoten zmagovalni oder je tako pripadel domačemu BD Sidro.

Slike

Video s podelitve

Rezultati OPTIMIST

Rezultati OPEN YARDSTICK

VETER V JADRA Z ROJAKI Regata Rakitna, pri jamboru 2023, Nedelja, 17.09.2023

Včeraj, nedelja 17. 9. 2023 smo uspešno izvedli lep jadralni dogodek.  Regata na jezeru Rakitna 2023. Udeležili so se je mladi jadralci kategorije OPTIMIST iz Jadralni klub – Yacht club Čupa iz Sesljana,  jadralni klub  Ranca s Ptuja in Jadralni klub Kermar iz Ljubljane. Regatni odbor je v lepem in zahtevnem vetru postavil regatno polje v obliki palice. Jadralci so opravili več plovov na izpadanje, na koncu pa so ostali štirje najboljši, ki so se med seboj pomerili za pokale.  Regatni odbor je v lepem in zahtevnem vetru postavil regatno polje v obliki palice. Jadralci so opravili več plovov na izpadanje. Skupaj s predtekmovanjem so vsi jadralci optimisti jadrali vsaj tri plove. Na koncu pa so ostali štirje najboljši, ki so se med seboj pomerili za pokale.  Za zaključek pa so jadrali tudi veterani, ki so pokazali, da še obvladajo jadralne veščine.

Po zaključku Regate smo si ogledali Rakiški jambor, ki je tudi del zgodovine naše skupnega kulturnega prostora. Ta 64m dolg  jambor so posekali v gozdovih Rakitne pred 130 leti in ga z vpregami konjev, volov ter na plečih močnih Notranjcev prenesli v pristanišče Trst, da so lahko popravili veliko trijambornico.

Podelitev smo opravili v hotelu Rakitna, kjer so  nam prijazno postregli z dobrotami njihove kuhinje. 

Ob podelitvi pa smo se spomnili tudi na našega preminulega trenerja, Milana Morgana,  ki je bil tudi dober prijatelj lastnice hotela, gospe Mete, pa še trener sina Tima, ki je sedaj vodja restavracije.

Seveda smo ob tej priložnosti z veseljem pojedli slastno….joto.😁😁😁.

Ob koncu smo se poslovili z željo, da se drugo leto, 2024 zopet dobimo na Rakitni.

Rezultati

Povezava Slike

Povezava Podelitev video

Preberite ZAKAJ RAKITNA? preveri

VETER V JADRA Z ROJAKI ŽIVAANA-KVŠ Pikina Regata 2023, Nedelja, 10.09.2023

Velenjsko jezero je pričakalo vse povabljene in ostale obiskovalce z lepo kuliso poznega poletja in nebom brez oblačka. Ob 10. uri je pihal še veter s severozahoda, ki je posledica ohlajanja v okoliških hribih. TEŠ je imel pokončen dim in sonce je prijetno grelo.
Tekmovalci so prišli iz treh jadralnih klubov in sicer Klub vodnih športov štirje, BD Sidro Maribor trije in iz ŠD JK Kermar pet. Skupaj dvanajst otrok.
Sledilo je sestavljanje jadrnic in priprava vsega kar je potrebno za izvedbo regate.
V jezero so spustili dva čolna za varovanje, boje in sidra za postavitev jadralnega polja, štoperica, signalna troblja, zastave pa za izvedbo startne procedure. Ker je pihal jugovzhodni veter, so ciljni odbor postavili na novi pomol pri stolpu. Ob 11:30 je bil zbor krmarjev, kjer so tekmovalci dobili osnovna navodila glede regate. Predsednik regatnega odbora Boštjan Rupnik je pozdravil vse navzoče in v nadaljevanju povedal nekaj osnovnih napotkov na regatnem polju, predvsem o pravilu izogibanja jadrnic med plovbo in osnovnim pravilom na vodi, jadralni pravili 10 in 11. Povedano je bilo tudi, da, če je le možno moramo trčenje preprečiti ga je treba. Predvsem je spodbudil tekmovalce k dodatnemu previdevanju na regatnem polju v izgib težavam srečevanja. Sledilo je žrebanje jadrnic za tekmovalce iz JK Kermar in KVŠ. Po žrebu so tekmovalci pričeli pripravljati svoja plovila.
Prvi štartni signal je bil razpisan ob 12. uri, toda vse kar se je takrat zgodilo je, da je bila na obali izobešena zastava kodeks, ki pove jadralcem, da čakamo na veter in čakanje se je nadaljevalo. Zastava kodeks: Rdeče-bela stožičasta.
Ob 13.00 je prišla na obisk s Pikinega festivala čisto prava Pika Nogavička iz dežele čira čara, prav takšna kot si jo je zamislila Astrid Lindgren pred mnogimi leti v svoj knjigi. Prišla je pozdraviti jadralce, ki se bodo borili za Zlato piko v jadranju v okviru Pikinega festivala. Otroci so bili obiska veseli in skupaj so zapeli Pikino pesem. Pika je s trobljo dala signal, da se gre na spust jadrnic v vodo in , da se bo tekmovanje začelo. Pihal je juhovzhodnik.
Izvedeni so bili trije plovi. Regatni odbor se je trudil na vodi, da so imeli ob startih vsi enake pogoje. Start proti vetru. Prvi plov so startali naravnost proti cilju. Za drugi plov je veter obrnil za 35-40° v levo in je odbor dodal bojo, ki je služila kot priveterna nato so jo pustili na desni obrnili proti cilju. Za tretji plov je bila startna procedura prekinjena in start ponovljen, kajti prenehalo je pihati. V razpisu je pisalo, da starta po 16:30 ne bo. Ker so tretji plov startali 15:50 je bil to zadnji start te regate. Plovi so trajali od 30 do 40 minut.
Podelitev je bila nekaj čez 17:30. Vsi tekmovalci so dobili darilne vrečke in vsak še po eno revijo in sicer prvi in zadnji VAL NAVTIKO in vsi ostali AVTODOM. Osem članov in staršev tekmovalcev kluba ŠD JK Kermar je sestavljalo ekipo za izvedbo regate. Klub vodnih športov Velenje je prispevalo zaledno ekipo zakoncev Inke in Alejandra Garcia Petras, ki sta poskrbela, da so bili polni želodčki hvaležni. Posebna zahvala Slavici Živko, predsednici Kluba vodnih športov Velenje, ki je za vse tekmovalce priskrbela darilne vrečke.
ŠD JK Kermar

REZULTATI //// SLIKE


DAN ODPRTIH VRAT 20.9. in 21.9.2023

Razširjamo informacijo, da bosta čez dva tedna dva dneva odprtih vrat in sicer: V sredo 20.09.2023 na Bratovševi ploščadi 14, pri banki od 14:00 do 18:00 V četrtek 21.09.2023 pri Kulturnem domu na Črnučah Dunajska cesta 367 od 15:30 do 19:00, Predstavitev športnega jadranja na vodi za otroke in mlade na jadrnici optimist. Sestavljanje jadrnice, vozli, deli jadrnice. Demonstracija gibanja po jadrnici. Seveda bo vsak otrok lahko na kopnem to tudi poizkusil. Dogodka bosta brezplačna. Nagradni vprašalnik. Vljudno vabljeni.

VETER V JADRA Z ROJAKI 21.7.-29.7. 2023, Europsko prvenstvo Flying junior Brenzone, Gardsko jezero

VIDEO

Slike

Pot na EP v jadranju Flying Junior 2023

Brenzone sul Garda.

Prvi trije dnevi treninga so za nama. Marjan se je pridruženemu projektu posvetil z vso resnostjo. Ker je premalokrat v FJ jadral v tako močnem vetru kot je pihal v petek 21.7. In sicer 15-20 vozlov sva šla od začetka. Prvi dan še nisva preveč posvečala nalogam, ki jih je začrtal trener, temveč sva iskala mehaniko gibanja po jadrnici in se posvečala privajanju na manevre, ki so si sledili. Špinakerja nisva niti pomolil iz jadrnice. Treningi so trajali 5 ur na dan na vodi. Drugi dan, sem tudi jaz v enakovredni konkurenci začel nastavljati jadro, vang, cuningham in bazo. Delal sem na hitrosti jadrnice. Seveda sem skrbno pazil na prave nastavitve jambora. Trenerka Adriana je po treningu drugega dne povedala, da je presenečena nad napredkom v hitrosti. Seveda sva drugi dan, pihalo je 10-15 vozlov izvlekla tudi špinaker. Moram povedati, da je Marjan uspešno zapopadel sosledje izvedbe špinakerja pri postavljanju, pospravljanju in pri obratih z vetrom. Tretji dan je trener Fabio Palermi, ki je bil leta 2019 osvojil 5. na SP v FJ , napovedal nove naloge treninga. Vozili smo se v vrsti za čolnom in nato na znak, žvižg, vsi vozili orco na leve uzde. Vsak naslednji žvižg je pomenil obrat proti vetru in tako je vaja trajala 30 minut. Nato je sledila vožnja bočno in na žvižg v krmo s špinakerjem prav tako smo na žvižg delali pojalabanda, obrate z vetrom. Tudi ta vaja je trajala 30 min. Celo glisirala sva s špinakerjem. Je pa zanimivost, da veter “ora” ki piha z juga samo raste in sicer od 13. do 17. ure torej je pomembna vzdržljivost in koncentracija prav do konca treninga ali tekmovanja. Gardsko jezero je pač tako, da piha ali pa ne piha. 

Practis regata se je začela okrog 14.30, čeprav je pihalo bolj malo.

Start sva komaj ujela, ker sva prej trenirala špinaker. Ko sem zaslišal pisk, je bil to pisk za start. Dve minuti prej sva pospravila špinaker. Kljub startu iz zadnje linije sva malo napredovala. Na orca boji jih je bilo še 10 za nama. Nato je sledil špinaker do otoka kjer so postavili bojo. Tok je bil tako močan, da naju je odneslo pod mezzonave bojo. Spravila sva spinaker in začela jadrati proti toku, da dva pravilno po levi prebila bojo. Potrebni so bili štirje obrati. Nato sva ponovno dvignila špinaker in jadrala naprej. Vendar po takem zaostanku, sva bila kot mnogi DNF, ker je time limit 15 minut. Toda ugotovila sva, da sva osvojila 35. mesto na skrajšanem plovu. Danes je minilo jutri je nov dan.

Včerajšnji en plov, skrajšan je štel v konkurenco. Danes trije plovi . Na tretjem startu sva startala zelo dobro, toda na prvem obratu, sva se nevarno nagnila in napolnila jadrnico z vodo. Da sva jo izpraznila, sva jo morala prevrniti. Kljub temu, da so nama želeli nuditi pomoč, sva se pobrala v jadrnico in odjadrala do konca in imela uvrstitev. Če bo kakšna še slabša, se bo ta odštela. Ko bo lestvica sestavljena jo najdete tukaj. https://www.racingrulesofsailing.org/documents/5925/event .Danes je večerja malo bolj svečana, tudi z glasbenim duom.  

Čaka nas še 6 plovov, še bo veselo.

Danes trije plovi in že na prvi bordadi po startu, okvara. Popravilo je bilo hitro, toda slab občutek za vse tri plove.

Rodeo na Gardskem jezeru je za Marjana in mene trajal 8 dni. 3 dni treninga s Fabio Palermi in 4 dneve regatnega jadranja. Posnetek pove, da je bil rokenroll na vodi. Hvala Marjanu, da je vskočil. Za trud in angažma.

VETER V JADRA Z ROJAKI 24. 6. in 25. 6. 2023 Ptujsko morje

V soboto in nedeljo 24. 6. in 25. 6. 2023, smo se JK Kermar udeležili regate ob dnevu državnosti na Ptujskem “morju”.
Istočasno smo počastili 50. rojstni dan BD RANCA, s predsednikom Emilom in njihovimi jadralci smo preživeli dva lepa regatna dneva.
JK Kermar smo sodelovali s 5. OPTIMISTI in ekipo Flying Junior.
V kategoriji OPT so jadrali; Erik, Eva, Svit, Jaroslav in Ilija, v FJ pa sta jadrala Felix in Boštjan.
Podpora na vodi in ob vodi pa smo bili Andreja, Olesia in Zvonko.
Oba dneva so bili idealni vetrovni pogoji, sonce in polno jezero.
Dnevno smo prejadrali po dva orientacijska plova in po dve palici v orzo in krmo.
Rezultati so v priponki, Eva je bila med deklicami na drugem mestu, fantje pa so bili iz plova v plov boljši.
Organizator, BD Ranca so bili enkratni gostitelji, po končanih plovih so poskrbeli za manjado, lepe nagrade in pokale.
V nedeljo proti večeru smo se zadovoljni in utrujeni vrnili v Ljubljano.
Sledijo treningi OPTI vikendi v Sesljanu, ter intenzivne priprave ekipe FLYING JUNIOR, ki gre v Juliju na Evropsko prvenstvo na jezero Garda (ITA).

Več slik na povezavi

VETER V JADRA Z ROJAKI Regata Čupa Sesljan 17.06. in 18.06.203

V Sesljanu se je ekipa ŠD JK Kermar udeležila slavnostne regate ob 50. obletnici kluba Čupa in sicer v kategoriji optimist. Pet jadrnic smo imeli na regatnem polju v obliki trikotnika v soboto 17.06.2023.

Čakanje na veter je bilo vodilo in ob 11.30 uri so šli na vodo. Vetrovna napoved je kazala, da utegne po 13.uri veter nekoliko zapihljati. Res je pihnilo in zgodil se je start. Po 15 minutah plova je veter ponovno pojenjal. Flota se je pomikala proti privetrni boji. Na koncu so plov po 90.minutah skrajšali samo do druge boje. Druženja na vodi je bilo konec. Začelo se je druženje na kopnem ob dobri jedači in pijači ter pogovorih o načrtih za naprej. Naslednji dan je bila organizirana nova regata s predvidenimi tremi plovi. Veter je ponovno krojil tokrat športno tekmovalno regato. Ob 13. uri so šli na vodo in regatno polje je organizator prestavil pred marino Julia na severozahod tržaškega zaliva, ki je 3 morske milje zračne razdalje od sesljanskega zaliva. Regatni odbor je uspel šele v tretji ponovitvi izvesti regularen start, ker je bilo v prvih dveh po 8 do 10 optimistov čez štartno linijo. Kaznovan ni bil nihče. Še preden je flota objadrala privetrno bojo je veter spremenil smer. Obrnil je v levo za 45 stopinj. Toda, ker je bil start regularen niso prekinili plova. Po tem plovu so razglasili konec tekmovanja. Ponovno se sledilo vlečenje optimistov v sesljanski zaliv. Rezultati za prve tri v obeh konkurencah kadet in junior so bili razglašeni v klubu okrog 18.ure. Med kadeti je zmagal Leonardo Settomini, ki je med kadeti zmagal tudi na črnuški regati 2023. Ilija Jabrov je bil med 23. kadeti na 6. mestu. Med juniorji je slavil Sancin Raffaele. Sledilo je pospravljanje jader in jadrnic. Naslednja regata bo v Ptuju 24. in 25.06.

Slike na povezavi. Uradni rezultati na povezavi.

Nastop na regati dvojic za prehodni Pokal ljubljanskega zmaja na Ljubljanici 11.06.2023

Ekipa tekmovalcev ŠD JK Kermar se je udeležila regate dvojic za prehodni Pokal ljubljanskega zmaja na Ljubljanici 11.06.2023, ki ga organizira ZŠD Krim v izvedbi JK Ljubljana . Organizator je pripravil osem jadrnic optimist v katerih so se menjali jadralci. V lepem sončnem dnevu so najprej jadrali kvalifikacije v 16 skupinah po trije oz. štirje tekmovalci v skupini. Najboljši tekmovalci s kriterijske lestvice so bili razdeljeni tako, da so se srečali šele v tretjem krogu. Kadar bolj malo piha je tok Ljubljanice močnejši od sile vetra v jadra in jadrnico enostavno odnaša dolvodno. Start je bil pri splavu, ki je vstopno izstopna točka za potniške ladje. Nato se je jadralo pod prulskim mostom, ter še 150 m dolvodno. Vetrovne razmere so bile zelo različne, kajti za nekatere skupine je pihalo bistveno močneje kot za druge. Predtekmovanje je trajalo več kot tri ure. Nato so se začeli izločilni boji, kjer jadrata samo po dva tekmovalca v skupini. V konkurenci smo imeli tri jadralce Iljo, Jaroslava in Svita. Prva dva sta izpadla v predtekmovanju, Svit pa se je uvrstil v izločilne boje. V kvalifikacijah je izločil peto rangiranega tekmovalca z aktualne kriterijske lestvice jadralne zveze Slovenije. V naslednjem izločilnem boju je za las ostal zadaj in izpadel. Feliks in Boštjan sta tekmovala v konkurenci veteranov, ki so tudi jadrali na jadrnicah optimist. Zmagovalci so zmagali. Ob podelitvi je bila tudi predstavitev državnih reprezentantov za nastop v kategoriji optimist na svetovnem prvenstvu in evropskem prvenstvu.

Zmagovalci.

JK Kermar

Ekipa

Predstavitev jadralnega športa v Četrtni skupnosti Ljubljana Moste, 30.05.2023

Povabljeni smo bili na dan sosedov v ČS Moste. Prostor pri toplarni. Pripeljali smo jadrnico optimist s prikolico in nato sestavili jadro. Takšne promocije vedno podkrepimo z nagradnim vprašalnikom in na koncu smo izžrebali izmed tistih, ki so pravilno odgovorili na tri vprašanja, dobitnike nagrade v obliki majice ŠD JK Kermar . Poleg tega smo dvema podarili še vožnjo z jadrnico na Zbiljskem jezeru. Dobitnici sta Teodora in Lucija ČESTITAMO.

VETER V JADRA Z ROJAKI   9.Črnuška regata 27. in 28.5.2023  na povezavi

Državno prvenstvo Optimist, Portorož 2019

Updated: Oct 28, 2019

Z veseljem in zadovoljstvom so jadralci razreda optimist najmlajši člani JK Kermar prvič nastopili na uradnem tekmovanju. Za svoje znanje in sposobnosti so Niko, Jakob, Tadej in Tevž suvereno jadrali po piranskem zalivu na regatnem polju tri dni v južnih vetrovih, zmernih prvi dan in na začetek drugega dne, ko se je jakost vetra povečala na 12 vozlov več. Niso se umikali temveč so se borili do konca. Zato si zaslužijo čestitke. Fantje, le tako naprej.

Povezave na video:

Izplutje

Prva orca drugi dan

Na orca boji

Vsi so bili uvrščeni!

Naslednja preizkušnja bo v Izoli 9. in 10. novembra

1. mala črnuška regata

MALA ČRNUŠKA REGATA, ZBILJE 21. 9. 2019;

JK Kermar v sodelovanju s Turističnim društvom Zbilje.

ŠE NEKAJ SLIK IN POSNETKOV:

in na FB :

Skupno smo odjadrali 9 plovov, 5 x optimist in 4 x dvosedi. Regatno polje je bilo postavljeno v akvatoriju pred čolnarno in Dotikom s startom in cilje pri pomolu. Proga je bila v obliki palice v orca bojo 250 m, krma 600m in orca v cilj 350 m. Veter je bil prijazen do 8 kn v sunkih 10, vendar je obračal, tako, da je regatni odbor dvakrat spremenil start v orco z zeleno zastavo. Borbe so bile zanimive in tudi napete.

Regato je uspešno vodil sodnik pripravnik, Zvonko Keržan s pomočnicami, Slavica in Andreja.

Po končanem jadranji so se prilegli čevapčiči in pommesfrites in druženje do večernih ur.

Se vidimo zopet v letu 2020.

5. ČRNUŠKA REGATA – REGATA TEČAJNIKOV 2019

Updated: Sep 12, 2019

PROJEKT MOL ,ČS Črnuče in Jadralne zveze Slovenije izvedba 31.8. in 1.9.2019. Črnuška regata 2019 v izvedbi Zveze športnih društev Črnuče in Jadralnega kluba Kermar in Jahtnega kluba Portorož v Portorožu.

V soboto 31.8. in nedeljo 1. 9. 2019

Jahtni center JZS, Pirat, Obala 7, Portorož

Ob 10. uri dvig zastave Kodeks, ob 11 uri opozorilni signal in spust zastave kodeks, Optimisti in fireballi ter regatna barka, gumoni z regatnim odborom, trenerji, so odpluli na regatno polje.

Pripravili smo regatne boje v obliki pravokotnika, orca 400 m, mezzonave 350 m, krma 350 m, mezzonave v cilj 350 m. Za dvosede pa večje regatno polje , daljša orca in ostale boje skupaj 14 udeležencev.

V soboto so dvosedi opravili tri plove , optimisti pa so imeli generalko.

V nedeljo sta obe skupini odjadrali 3 plove, od 40 prijavljenih OPT je startalo skupno 26 jadrnic s krmarkami in krmarji. Plovi so bili zanimivi in borbeni. Sodelovali so: JK KERMAR, JK JAHTNI KLUB PORTOROŽ, JK PIRAT, JK OLIMPIC , JK BURJA, JK FIREBALL, FJ SLOVENIA in BD SIDRO.

Najboljši optimisti; 5 skupno, 5 deklic in 5 dečkov in prvi trije v razredu Fireball je prejelo pokale MOL ČS ČRNUČE.

JK KERMAR in YC PORTOROŽ smo organizirali manjado za vse udeležence, trenerje in goste tako v soboto, kot v nedeljo, pripravili smo čevape, pomfrit, šunko pečeno v testu, sokove, cocte, ore, ecc…

Zahvaljujemo se MOL in ČS Črnuče za podporo pri izvedbi projekta, pogostitev in prenočišča mladih jadralcev, Slovenskim železnicam, ostalim podpornikom, podjetju The Steel.com in vsem zvestim članom kluba ŠD JK Kermar in JAHTNEMU KLUBU PORTOROŽ, ki so pomagali pri operativni izvedbi regate.

Regata je uspela v celoti, tako tekmovalno, kot družabno.

NASVIDENJE V LETU 2020.

REZULTATI

Slike

Več na FB https://www.facebook.com/jkkermar/

Regata Zlato sidro – Smoki 2019

Člani JK Kermar so bili prisotni na regati Zlato sidro – Smoki, kot podporno osebje pri izvedbi regate. Na koncu je nastal posnetek, ki dokazuje, da so člani ne samo jadralci, temveč umetniki, ki jim nobena panoga ni tuja. Nazoren prikaz vzdušja na regati:

Zlato sidro Smoki video.