Društvo

Informacije o društvu.

Športno društvo JK Kermar

     Športno društvo jadralni klub Kermar je nastal iz zavedanja , da jadranje ni samo obmorski šport, temveč morajo biti za jadranje izpolnjeni trije minimalni pogoji veter, voda in jadrnica. Zbiljsko jezero je primerno za primarno učenje jadranja in osvajanja pomorskih veščin za otroke in odrasle vseh starosti. V ta namen imamo za otroke jadrnice optimist enosed in za mladostnike in odrasle jadrnice L’equipe, ki so dvosedi s pripadajočo opremo. Poleg tega imamo v zgodnji pomladi tudi rekreativne jadrnice Mini 12, ki so izposojene iz Bohinjskega kluba. Poleg teoretičnih predavanj organiziramo tudi praktično vadbo na zbiljskem jezeru. Zahvaljujoč članom, smo oktobra 2016 postali mobilni in imamo tudi dve prikolici za prevoz plovil na morje ali katero drugo jezero.

Poleg teoretičnih predavanj organiziramo tudi praktično vadbo na zbiljskem jezeru. Zahvaljujoč članom, smo oktobra 2016 postali mobilni in imamo tudi dve prikolici za prevoz plovil na morje ali katero drugo jezero.

Namen organiziranosti in delovanje društva je razvijati in spodbujati vse aktivnosti, ki so neposredno ali posredno povezane z jadranjem na vodi, ter prispevati k razvoju športa v Republiki Sloveniji. Pri mladini privzgojiti  ljubezen in čut  do morja,  jezer in voda, ter skrb za varovanje voda. Razvijati zdravo in športno preživljanje prostega časa z aktivnostmi na vodi in tudi z drugimi   športno- rekreativnimi  oblikami.

Od leta 2016 smo člani v Jadralne zveze Slovenije, ker ugotavljamo, da bomo lahko tudi na celini pripomogli k razvoju jadranja in izobrazbi novih jadralcev.

Dokumenti društva

JK KERMAR – STATUT

ŠD_JK_KERMAR_-_Strategija_športne_panoge

ŠD JK KERMAR – Strategija za trajnostni razvoj

Jadranje strategija Ljubljana MOL 2021 – 2028

Program dela 2023 pomlad

Program dela Jesen 2023

Program Dela pomlad 2024

Program dela Maj do 12. jul 2024